Welke vormen van therapie worden het meest gevolgd?

Er zijn verschillende vormen van therapie waar je gebruik van kunt maken. Afhankelijk van je klachten kun je een therapie volgen. Het kan zijn dat het met gedrag te maken heeft en dan zou gedragstherapie uitkomst kunnen bieden. Ook oplossingsgerichte therapie of cognitieve therapie worden veel gevolgd. Andere opties zijn directieve therapie, cognitieve gedragstherapie en NLP. Relatietherapie is ook een vorm van therapie waar je alleen of met zijn tweeën gebruik van kunt maken. Het kan je helpen om meer inzicht te krijgen in je gevoelens en je eigen handelen.

Bij therapie wordt er een onderscheid gemaakt in langdurige en kortdurende therapie. Welke therapie je gaat volgen hangt ook hierbij weer af van de klachten. Het is wel zo dat veel mensen tegenwoordig gebruik maken van een psycholoog. Ze kunnen hier voor veel problemen naar toe en kunnen hier veel bespreken.

Veel jongeren hebben te maken met een burn-out of een depressie. Ze komen dan vaak uit bij de psycholoog. Hier maken dan ook jong en oud het meeste gebruik van. De een komt er wat vaker dan de ander, maar het zal er aan liggen wat de ernst is van de klachten en of dat het over gaat met begeleiding of dat er intensievere zorg nodig is. Soms is één therapiesoort niet genoeg en moeten er bepaalde vormen met elkaar worden gecombineerd. Dit gaat er voor zorgen dat iemand van verschillende kanten hulp krijgt om op die manier te proberen de klachten aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>